UDSTØDNINGS-MANIFOLD RUSTER

(7-1-1988- Kurt Gerner Jensen)

Det har vist sig at udstødningsmanifolden på vor Bukh D V 10 har en levetid på ca. 5 år . På det sted hvor kølevandet løber ind i udstødningsmanifolden vil materialet gennemruste. Udstødning og kølevand har herefter direkte adgang til motorrummet, hvilket i realiteten betyder at motoren er ubrugelig. Motorrummet bliver fantastisk snavset, men det værste er brand faren. Du må ikke bruge motoren når udstødningsmanifolden er gennemtæret.

Hvis din motor er 5 år gammel, og udstødningsmanifolden ikke allerede er  udskiftet, vil vi anbefale dig at bestille et udskiftningssæt, og få det klaret, inden du kommer i vandet. Et komplet sæt ( m. 020D4316 ) består af udstødningsbøjning, flange, omløbermøtrik, pakning, slange, møtrikker og spændebånd. Du kan bestille enkeltdele, men udstødningsbøjning og pakning skal du altid bruge. Hvis du ikke råder over en stor skruestik og blæseflamme, vil du ikke kunne adskille bøjning og flange, hvorfor det nok er det mest fornuftige at købe hele sættet for de fleste af os.