Plakat_SCR 2014_tryk

Svendborg Classic Regatta

Einladung in Deutch

Årets tema både ved Svendborg Classic Regatta2014. Som tema både er inviteret ” Peter Bruun byggede både” med hovedvægt lagt på Grinden i anledning af bådens 40års jubilæum. Øvrige temabåde er Kaskelot og Marsvin (også organiseret i Grindeklubben) samt Spækhugger (organiseret i Spækhugger klubben, som SCR har særskiltkontaktmed).

Svendborg Classic Regatta:  Stævnet, som blev afholdt førstegang i1998, er for klassiske sejlbåde i træ, konstrueret før 1968.

Stævnet arrangeres af 7 maritime foreninger fra det sydfynske område, heraf 4 sejlklubber: Svendborg Sunds, Svendborg Amatør, Thurø og Rudkøbing.

De senere år har man valgt også at invitere ”temabåde” som kan være bygget i andre materialerend træ f.eks. glasfiber, stål eller aluminium. Det skal dog være klassiske både.

Ved tidligere stævner har man bl.a. inviteret ” Molich byggedebåde ”, Walsted byggedebåde” og”10-meter kuttere”.

Man har også de senere år inviteret klassiske motorbåde. Bådene liggerunder stævnet i området ved ”Jessens Mole” Stævnet har været delt op i 3arrangementer:

–       Sophus Weber Race på Lunkebugten for dem som vil sejle kapsejlads. Hver dag sejles 2 bane sejladser og 1 distancesejlads tilbage til Svendborg. Hver dag skippermøde i Maritimt Center kl.9.00.1.startpå Lunkebugtenkl.11.00. Der startes ikke kapsejlads efter kl. 15.00. Distancesejladsen tages i mål ved Christiansmindebroen. Her afholdes samtidigmatch-race sejladser arrangeret af KDY og Svendborg Sund Sejlklub. I Sophus Weber Racesejles efter NNL (Ny Nordisk Længde).Temabådene sejler efter deres standardmål.

–       Regatta tour for dem som gerne vil deltage i stævnet, men ikke ønsker kapsejlads. Tidligere arrangementer for Regatta-touren, var bl.a. besøg på en muslingefarm i Lunkebugten hvor der så blev serveret dampede muslinger og kølig hvidvin.(Muslingefarmen eksisterer ikke mere)

–       Motorbåde. Der har bl.a. været arrangeret ”ringridning” for deltagerne. I år er Coronet inviteret som tema-motorbåde.

Grindeklubben har ikke på nuværende tidspunkt overblik over hvor mange der vil deltage. Kommer der 10 er det godt. Kommer der20 er det rigtig godt.

Man kunne overveje et klassemesterskab for Grinder.

Grinderne er ikke interesseret i at sejle langt. Mere interesseret i hygge. Grinderne er nok heller ikke interesseret i ren Regatta-tour.

Man enedes om følgende program :

Fredag:

  • Banesejlads med start kl.11.00
  • Efter sejladsen trækker Grinderne samlet ind i Lunkebugten hvor de finder et sted med læ hvor dekan spise samlet frokost.
  • 2. banesejlads springes over men man deltager i distancesejladsen indtil Svendborg.

Lørdag:

  • Distancekapsejlads til f.eks. Skarø
  • Frokost (grill?) med egen forplejning/køb af fiske menu i Skarøgrillen
  • Kapsejlads hjem igen til Svendborg

 

For dem som ikke vil på vandet fredag drøftedes forskellige muligheder. Man enedes om følgende program:

  • Se filmen ”Martha” i Maritimt Center med efterfølgende besøg i Martha-stuen på  restaurant Børsen
  • Shopping/frokost (eget Dankort)
  • Byrundtur ”i kunstens fodspor” med besøg i Galleri Weber og hos en glasmager.

Der var fra Grindeklubben ønske om, at bådene mødes i en nærliggende havn dagene før stævnet for så samlet at anduve stævnet torsdag eftermiddag. Der blev gjort opmærk som på at Danmarks Museum for Lystsejlads, som også er medarrangør af stævnet, vil forsøge at samle nogle af deltagerne på Lyø om tirsdagen, sejle til Skarø om onsdagen og sejle samlet til Svendborg torsdag.

Der var fra Grindeklubbens side ønske om, at hvis der er medlemmer som kan tænke sig at deltage i stævnearrangementerne, men ikke vil sejle til Svbg. skal dette være muligt.

Peter Bruun har meddelt at han besøger stævnet.

Der udføres ”præsentationsskilte” for hver båd med billede og kort præsentation af båden/ejeren. Bådejeren leverer selv billede og tekst. Arrangørerne laver skiltene. Skiltene placeres på kajen udfor hver båd.

Der kan tilmeldes på stævnets hjemmeside fra primo april 2014.Ved tilmelding kan man ved lægge et billede af båden.

Peter Bruun holder en kort tale ved afslutningsmiddagen og fortæller om Grindens 40-års jubilæum.

Foreløbige ca. priser:

Stævnegebyr kr.250,- pr. besætningsmedlem.

For gebyret får man:       Gratis havneplads i Svbg. torsdag, fredag og lørdag

Poloshirt

Morgenmad fredag og lørdag Spisning fredag (grill el. lign) kr. 100,-

Afslutnings middag lørdag (lidt pænere middag +dessert) kr. 175,-Der er mulighed for fredag og lørdag at købe madpakker a kr. 40,-